Retunerer regnvann til Moder Jord

"Raincycle"

Regnvann Infiltrasjon System

100 % Resirkulert Materiale

Regnvann håndtering med et unikt alt-i-ett-system konsept

Vi gir Moder Jord en hjelpende hånd

Regnvann er en av de mest verdifulle ressursene som finnes. Men hver dag lar vi tusenvis av liter rent regnvann forsvinne ut i kloakksystemet. Vi tenker sjelden over det, men dette kan være kostbart både for samfunnet og for økosystemet vårt.

Når vi får et problem, er vi geniale til å finne løsninger. For hver løsning dukker det imidlertid opp nye problemer. Den gode nyheten er at vi nesten alltid klarer å komme opp med enda mer smarte, uventede løsninger.

Regnvannsinfiltrasjonssystemer som Raincycle sørger for at regnvann gradvis slippes ut i bakken på en kontrollert måte. Via grunnvannet føres regnvannet tilbake til det naturlige vannets kretsløp. Du kan si at vi gir Moder Natur en hjelpende hånd.

Reduserer flom fare

Nedbør er den viktigste faktoren

Enkelt sagt oppstår flom når mengden vann som strømmer fra et nedbørfelt overstiger kapasiteten til avløp, bekker og elver. Denne prosessen begynner med nedbør, men påvirkes av mange andre faktorer.

Ekstreme nedbørshendelser som resulterer i flom over mange byer rundt om i verden har nødvendiggjort tiltak for å redusere omfanget av skadene. Dette har tvunget regjeringer til å sette i gang tiltak mot virkningen av klimaendringer på lokale forhold og tilpasnings-/avbøtende tiltak som kan passe inn i beslutningsprosesser.

I perioder med mye nedbør reduserer Raincycle-infiltrasjonssystemer også faren for flom. Den høye graden av permeabilitet til denne typen systemer gjør at store mengder vann kan infiltreres i bakken på en kontrollert måte. Dette er fordelaktig fordi et plutselig stort tilsig av regnvann til kloakken kan gi store problemer.

 

Dreneringssystemet

Drainage system

Dersom grunnen likevel blir mettet med grunnvann etter et vedvarende regnskyll, fjerner overløpet av infiltrasjonssystemet overskuddsvannet til avløpssystemet. Og siden geotekstilen lar grunnvann sive inn i kassene, fungerer Raincycle også som et dreneringssystem.

Vannfylte plener og sølepytter i blomsterbedene vil være en saga blott.

Hva med lovverket?

EUs politikk (EØS) fremmer også sterkt implementering av tiltak for infiltrasjon av regnvann. Lovverket er i pipelinen for å gjøre bruk av infiltrasjonssystemer obligatorisk i både nybygg og renoveringsprosjekter.

FORDELER

Raskt & Kompakt

Hver Raincycle Infiltrasjons kasse består av syv individuelle paneler, som kan monteres sammen for å lage en bokform på kort tid. Panelene er allerede dekket med en 100 % vanngjennomtrengelig geotekstilmembran. Når en kasse er satt sammen, er den helt klar til bruk. Raincycle Infiltrasjonskasser er ikke forhåndsmontert, så de kan pakkes kompakt og transporteres, noe som også reduserer konseptets fotavtrykk på miljøet. 

Modulær basert

Sammen med mine ingeniører har vi utviklet et veldig enkelt system som passer for både gjør-det-selv og profesjonell bruk. I motsetning til de fleste industrielle systemer, er Raincycle designet for små og mellomstore prosjekter, som parkeringsplasser, boliger og leilighetsbygg. Raincycle konseptet består av separate moduler som er koblet sammen for å danne en tilpasset enhet. Det er ikke nødvendig for spesialiserte bedrifter å gjøre kompliserte beregninger. Du kombinerer ganske enkelt så mange moduler du trenger.

Vårt Miljøansvar

Vårt Miljøfokus i IP-Group setter bærekraftige løsninger alltid på toppen av vår agenda. Det betyr at vi alltid benytter resirkulert materiale i vårt Raincycle konsept. Med andre ord, vi er forpliktet til å bruke miljøvennlig plast, som kan gjenvinnes fullt ut. På denne måten bidrar Raincycle til den Sirkulære Økonomien. Klikk på PDF for å laste ned Raincycle.

SAMMENKOBLING

Direkte tilkobling til sluk

Når slukene som samler regnvann fra taket, terrassen eller parkeringsplassen er direkte koblet til Raincycle (uten regnvannssisterne), er det viktig å plassere et sandfilter oppstrøms for infiltrasjonskassene for å hindre at skitt og sand tilsmusser infiltrasjonssystemet. Dersom infiltrasjonssystemets overløp kobles til kloakk bør det monteres en tilbakeslagsventil. Legg alle rør med et fall på 1 cm per meter for å sikre at vannet renner fritt. 

Tilkobling til sluk via regnvannssisterne

Når slukene som samler opp regnvann fra tak, uteplass eller parkeringsplass kobles til en regnvannssisterne, kobles infiltrasjonskassene direkte til overløpet. Dersom infiltrasjonssystemets overløp kobles til kloakk bør det monteres en tilbakeslagsventil. Legg alle rør med et fall på 1 cm per meter for å sikre at vannet renner fritt.

Montasje og installasjon

Kontaktskjema og informasjon

IP-Group AS

Geir Vidar Persen

Salgsdirektør

Mobiltelefon: +47 960 49 556

geir.persen@ip-group.no

www.ip-group.no


Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles Personvernregler og Vilkår for bruk gjelder.