mandag 18. februar 2019

SRS lanserer ny halvpall

Svenska Retursystem lanserer en ny halvpall som tilvirkes i Sverige av gamle kasserte og utsorterte paller. Det betyr at halvpallene får en sluttet, sirkulær materialflyt, på samme måte som selskapets returordning har hatt i mange år.

– Oppdraget vårt handler om å effektivisere og miljøtilpasse dagligvarebransjens vareflyt. At selskapet nå lanserer en pall som tilvirkes i Sverige med en stor del gjenvunnet materiale fra selskapets kasserte paller er et stort fremskritt for hele bransjen, som virkelig reduserer miljøfotavtrykket, sier Martin Torpling, utviklingssjef i Svenska Retursystem.

SRS lanserer ny halvpall

Den nye halvpallen er utviklet sammen med IPG, Intelligent Packaging Group i Halmstad. Pallen er tilpasset automatisk håndtering, er stabil, og tåler høy belastning. Den lager ikke støv eller trefliser, noe som gir et sunnere arbeidsmiljø for alle som håndterer den, i hele produktflyten. 

De første pallene sendes ut til kundene i februar. Svenska Retursystem kommer fortsatt til å ta ut gamle og slitne halvpaller og forbedre kvaliteten i pallpoolen kontinuerlig.

Om SRS halvpaller
SRS halvpaller er standardiserte og tilpasset for automatisk håndtering. De er friksjonssikre og passer bra sammen med SRS helpall grå. Pallenes beregnede levetid er 150 rotasjoner i systemet. De avgir ikke støv eller trefliser, noe som gir et bedre arbeidsmiljø. Halvpallene vaskes etter hver bruk, og passer derfor spesielt bra i dagligvarebransjen. Halvpallen egner seg godt til å stå synlig i butikken.